Noorderplantsoen Ondernemers Netwerk

Close Icon

Het Noorderplantsoen Ondernemersnetwerk ging varen. Het jaarlijkse leden uitstapje, voor en door leden, nu door de ogen van een lid beschreven, vond plaats op zondag 21 september 2014.

Aanwezig waren:
– Marten, Inger en Jelle van Beppe Baukje (organisatie van het uitje)
– Rex van der Plas van Eetwinkel Zuuver (catering uitje)
– Friederike Korte van For People Company en Coachhuis
– Anneke Visser van Copy Right!
– Liefke Knol van Liefke Knol AV Produkties
– Chantal Verhoeckx van DTP at home
– Thea Casparie van In Evenwicht
– Ditta van der Meer van Mrs. Bean
– Ebba de Niet van Act of Being

Vertrek 13.15 uur: route van de Hofstede de Grootkade naar de Westerhaven, rechtsaf, langs het oude museum, linksaf langs het nieuwe museum, rechtdoor door de Oosterhaven, linksaf door de sluis, stukje Reitdiep en weer terug. Om 17 uur stond ik weer op de kade bij de museumbrug.

Varen op Beppe Baukje

Tot zover de feiten.

Ga je wel of ga je niet: ik ben al zo vaak weg…
Dan zie ik mijn kinderen zowat de hele dag  niet…
Ik heb mijn werk niet klaar….
Ik wil eigenlijk gewoon rust….
Eigenlijk heb ik straks het huis vol met een BBQ….

Ja, dat waren zo wat reacties op afgelopen zondag toen we gingen varen.

Het leven van een zelfstandig ondernemer betekent dat je werk eigenlijk nooit klaar is en de innerlijke baas is altijd druk en streng. Gelukkig waren er toch ook een aantal die een innerlijke P&O-er hadden die dingen zei als:
This is Me-time…
Ik kan het niet maken nu niet te gaan….
Kom op, dit is gewoon leuk…..
We gáán gewoon!

ebba-en-thea
We gingen varen met de Beppe Baukje met schipper Marten en scheepsmaten (-mag ik dat zo zeggen?) Inger en Jelle. De Beppe Baukje had mijn hart al gestolen via de site, maar in het echt is ze nog leuker. Je zit lekker op de banken, je hangt lekker achterstevoren om naar buiten te kijken, je schuifelt lekker langs de rand buiten om een praatje te maken met de schipper, je zit lekker op het voordek, je ligt (Ik heb het uitgebreid gevoeld!)

lekker op het voordek om naar de voorbij waaiende wolken te kijken en ik at lekker van de heerlijke hapjes die Rex had gemaakt.

Lekker was denk ik het kernwoord voor mij.
Lekker even iets héél anders op zomaar een zondag.
Lekker uit met mensen die allemaal hard werken om hun eigen bedrijf in de wereld te zetten en te houden.

Ik ben geen vaar-mens.
Bang als ik vroeger was om buiten de boot te vallen zal ik niet gauw zelf zoiets ondernemen zonder goede schipper. Toch trekt het water. Het gevoel mee te vloeien op de stroom ken ik vanuit mijn werk met mensen in coaching en training, en het letterlijk te voelen terwijl je meegevoerd wordt door de wateren van Groningen vond ik een heerlijke ervaring.En Groningen is zo mooi, juist ook vanaf het water!
Varen op Beppe Baukje

Ook kwam ik in een herinnering terecht van lang geleden toen ik net in Groningen woonde en werkte als gids op de rondvaartboot van Kool. Aan uw linker hand ziet u…when you look up you will see….ceci cést…bitte…. Het was mijn tweede baantje nadat ik in de avonduren aan de lopende band had gestaan van de matzesfabriek in Enschede, naast mijn opleiding aan de AKI.

De Beppe Baukje is een boot die een diep zacht ronkend-tuffend geluid maakt en die een doorwrochte geur van olie en diesel heeft op de intieme plekjes waar je van buitenaf in kunt kijken. Ik houd van die geur. Staande naast Marten terwijl hij het wiel in handen had (zonder blauwgeruite kiel hoor..) praatten wij over mensen die voorbij kwamen in ieders ondernemende leven. Boeiend hoe verschillende personages dan door beiden gekend bleken.

Mrs Bean heeft mij geraakt in dat zij het roer omgooide en ging doen waar ze inspiratie toe voelde: het verkopen van heerlijke koffie in haar verschillende vormen vanuit een fantastisch mooi vervoersmiddel. Zo leuk.
Varen op Beppe Baukje

Rex van Zuuver heeft mij geraakt in dat hij altijd op zoek is naar nieuwe smaakcombinaties. Zo lekker (ja: alweer!), want zo waren zijn hapjes ook: spannend, nieuw, smaakvol en verzorgd. Zijn biologische rode wijn is ook een echte aanrader.
Rex-en-hapjes

De contacten met de aanwezigen waren heel vanzelf-stromend zoals dat op een boot kan zijn. Bijzonder en fijn.
Gesprekken over dromen voor de toekomst, over dromen die al uitgekomen zijn, dromen die je levend houden en zo fijn zijn om te delen.

Friederike
Volgend jaar weer? En dan met trommels? (ik hoorde zoiets….)
Niet de hele (water-) weg hoor, want anders hoor ik het diepe zachte ronkende tuffende geluid van de Beppe Baukje niet….

Dank aan een ieder die bij de organisatie betrokken was voor dit heerlijke uitje.

Met ondernemende groet,

Ebba de Niet / Act of Being.